ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 ώρες
ΣΚΟΠΟΣ: Αυτή η εκπαίδευση αποτελεί το κλειδί για την ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων του προσωπικού στις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, διασφαλίζοντας την υγιεινή και ασφάλεια σε κάθε στάδιο της τροφικής αλυσίδας. Με στόχο την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και την απόλυτη προστασία του καταναλωτή, συμβάλλει στην ενδυνάμωση της φήμης της επιχείρησής σας και της εμπιστοσύνης των καταναλωτών προς αυτή.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
- Έναρξη – Εισαγωγή
- Κίνδυνοι από Τρόφιμα, Ασθένειες που προκαλούνται από τρόφιμα
- Υγιεινή του Προσωπικού
- Καθαρισμός και Απολύμανση
- Μυοκτονία και Απεντόμωση
- Ευθύνες και Νομικές Υποχρεώσεις
- Παραλαβή Α’ Υλών και Υλικών Συσκευασίας
- Αποθήκευση Τροφίμων
- Προετοιμασία και Επεξεργασία Τροφίμων
- Στάδια μετά τη Θερμική Επεξεργασία
- Νοθεία Τροφίμων (Food Fraud)
- Άμυνα Τροφίμων (Food Defence)
- Αξιολόγηση Προσωπικού
- Case studies - συζήτηση
- Εκπαιδευτικά Video.