fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

 Aplan child rights site1

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

2η Πρόσκληση: Επιχειρήσεις (ΕΚ 651/2014)

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ / ΣΣΚ

Κωδικός πράξης: ΓΓ2CL-0347856

 

 

 

Δικαιούχος: ΜΕΛΕΤΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ &

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΚΡΙΝ ΠΡΟΤΖΕΚΤΣ,

planO2 Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία,

Νικόλαος Γεωργιάδης Ανώνυμη Εμπορική Εταιρία Τροφίμων,

Αλεξιάδης Κ. ΚΑΙ ΣΙΑ Ι.Κ.Ε, Μακρής Ι.Κ.Ε, AGROMET Ι.Κ.Ε, Πραουντ

Φαρμ Ομάδα Παραγωγών Ι.Κ.Ε, Διαμέλας Αθανάσιος και ΣΙΑ Ο.Ε.,

Κύκλωπας Ελαιοτριβέιο Αργύρη Κελίδη Α.Ε., Modus DCS

Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, Αρκαδική Μελισσοκομία ΑΒΕΕ

                                                                                           banner ΓΓΕΚ

 

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

Η ψηφιακή ολοκλήρωση των πληροφοριών αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την εξοικονόμηση χρόνου και πόρων προκειμένου να λειτουργεί η εφοδιαστική αλυσίδα απρόσκοπτα. Στις μέρες μας οι πληροφορίες που δημιουργούνται από την παραγωγή ενός τροφίμου, την επεξεργασία του, τη διανομή και την τελική πώληση στους καταναλωτές είναι πολύτιμες και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ώστε να επιτευχθεί βελτίωση τόσο σε τεχνικό επίπεδο (λιγότερες αστοχίες και προβλήματα ποιότητας και ποσότητας προϊόντων) όσο και σε οικονομικό (ελαχιστοποίηση των ζημιών και μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων) των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων.

Η παρούσα πρόταση περιγράφει έργα ψηφιακού μετασχηματισμού της εφοδιαστικής αλυσίδας. Κάθε επιμέρους Ενότητα Eργασίας στην παρούσα πρόταση αποτελεί και ένα αυτοτελές επιχειρηματικό σχέδιο που εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων και έρχεται να δώσει ολοκληρωμένη λύση χρησιμοποιώντας και ενσωματώνοντας την υψηλή τεχνολογία στην καθημερινή τους λειτουργία. Επειδή οι ίδιες οι εταιρίες έχουν περιγράψει το πρόβλημα και την προτεινόμενη λύση αναμένεται η συμβολή της να είναι πολύ σημαντική στην επίτευξη των αναμενόμενων αποτελεσμάτων και φιλοδοξούμε το παρόν έργο να αποτελέσει σημαντικό βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την μετάβαση της αγροδιατροφικής εφοδιαστικής αλυσίδας της χώρας μας σε μία νέα εποχή που θα χαρακτηρίζεται από την αφομοίωση νέων τεχνολογιών στην υπηρεσία της βιωσιμότητας και της προόδου του συνόλου των εμπλεκόμενων στην αγροδιατροφή.

Σε πλήρη συντονισμό με τις κεντρικές ευρωπαϊκές πολιτικές ενσωματώνονται φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές στις λειτουργίες των επιχειρήσεων με έμφαση στην πρωτογενή παραγωγή και συνθήκες λειτουργίας σε ευφυές περιβάλλον εργασίας. Όλες οι δράσεις της πρότασης γίνονται μεταξύ μελών του ΣΣΚ που συνεργάζονται για έναν κοινό σκοπό και για την από κοινού ανάπτυξη λύσεων.


 cluster

 

ΕΠΑνΕΚ 2014-2020

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

2η Πρόσκληση: Επιχειρήσεις (ΕΚ 651/2014)

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ / ΣΣΚ

Κωδικός πράξης: ΓΓ2CL-0356133

 

 

Δικαιούχοι: Φ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ Μ ΠΟΥΣΠΟΥΡΙΚΑΣ ΟΕ, VERTITECH AE,

COGNITIVE INNOVATIONS PRIVATE COMPANY, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΙΚΕ, ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ Κ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ,

EXPLICIT.AI ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΛΥΣΕΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, ΕΝGINEERS FOR BUSINESS ΥΠHΡΕΣΙΕΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ATHENS

TECHNOLOGY CENTER ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ

ΤΕΧΝΙΚΗΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ,

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΑ ΕΕ, MYIP NET-WORKS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Ο.Ε, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΕ, SMART

ENGINEERING & MANAGEMENT SOLUTIONS IKE, GEOSENSE ΙΔΙΩΤΙΚΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, GENERATION NETWORK ΑΝΩΝΥΝΙΜΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΤΕΝ - 06.GR ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.

Κωδικός MIS: 5184345

 banner ΓΓΕΚ

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η επένδυση που θα υλοποιηθεί στο eMT Cluster έχει στόχο την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος τεχνολογιών που θα επιταχύνει και ταυτόχρονα θα μειώνει το κόστος της προσαρμογής των επιχειρήσεων στον ΨηφιακόΜετασχηματισμό. Ο προσανατολισμός του είναι η γρήγορη πρόσβαση των επιχειρήσεων στην τεχνολογία (fast digital onboarding). Στο eMT Cluster συγκεντρώνονται πρωτοποριακές μέθοδοι που με την ολοκλήρωσή τους θα επιτρέπουν σε μια επιχείρηση οποιουδήποτε μεγέθους να ενσωματώσει τεχνολογίες ολοκληρωμένης υποστήριξης λειτουργίας, όπως επίσης και εξειδικευμένες τεχνολογίες και μέθοδοι που εξυπηρετούν τους τομείς αγροτοδιατροφής-πρωτογενούς τομέα, μεταποίησης και έξυπνων πόλεων, δίνοντας παράλληλα σημασία στην  προσαρμογή του ανθρώπινου παράγοντα στην αλλαγή που δημιουργείται από τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Το eMTCluster ανταποκρίνεται πλήρως στα συμπεράσματα της εθνικής στρατηγικής έρευνας και καινοτομίας για την έξυπνη εξειδίκευση (στρατηγική RIS3), τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Εστιάζοντας στο τομέα της Πληροφορικής καλύπτει τους άξονες ανάπτυξης της χώρας όπως περιγράφεται στην Ψηφιακή Βίβλο του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως επίσης και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οικονομική επίπτωση που έχουν τα συνεργατικά σχήματα (clusters), την επίδραση της ψηφιακής μεταρρύθμισης στο ΑΕΠ της χώρας, των Ευρωπαϊκών πολιτικών Πράσινης και Γαλάζιας οικονομίας, όπως επίσης και της ενίσχυσης της απασχόλησης, τόσο σε επίπεδο άμεσων προσλήψεων όσο και σε επίπεδο διακράτησης εργατικού και επιστημονικού προσωπικού.

 Οι λειτουργίες που θα διαθέσει το eMT Cluster περιλαμβάνουν (α) την ολοκληρωμένη ψηφιακή λειτουργία μιας επιχείρησης, (β) την ανάπτυξη μηχανισμών παρακολούθησης των περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων από όλα τα στάδια παραγωγής, είτε στον πρωτογενή τομέα, είτε στην μεταποίηση, είτε στις υπηρεσίες, (γ) την ανάπτυξη ευφυίας στα πληροφοριακά συστήματα για την έκδοση πληροφορίας που θα υποστηρίζει την λήψη αποφάσεων για την παραγωγή και την διοίκηση, (δ) την ψηφιοποίηση των προτύπων ISO, (ε) την ανάπτυξη μοντέλων επιχειρήσεων ώστε να διευκολύνεται η ταχύτερη μετάβασή τους, (στ) την δυνατότητα ανάπτυξης front-end από τον ίδιο τον επιχειρηματία χωρίς την χρήση κώδικα, (ζ) ολοκληρωμένη πληροφοριακή υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα της γεωργίας, (η) ιχνιλασημότητα στον πρωτογενή τομέα της ζωικής παραγωγής, (θ) την αυτοματοποίηση και ψηφιακή συγκέντρωση των πληροφοριών μιας μεταποιητικής επιχείρησης, (ι) την ανάπτυξη πληροφορικών συστημάτων και μεθόδων λειτουργίας “εξυπνων πόλεων”, ενσωματώνοντας παραμέτρους βιώσιμης ανάπτυξης, (κ) την ανάπτυξη προσωποποιημένων διαδρομών ενισχύοντας το τουριστικό προϊόν ενός τόπου και το πολιτισμικό του πλούτο, (λ) ολοκληρωμένο σύστημα υβριδικής (ψηφιακής και φυσικής) εκπαίδευσης και (μ) την ανάπτυξη μίας virtual Πύλης απόκτησης έμπρακτης εμπειρίας ενδιαφερομένων από τεχνολογίες, εργαλεία, καινοτόμες επιχειρήσεις και υποβολής βιογραφικών για απασχόληση.