fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πιστοποίηση CE

CEΗ σήμανση CE δείχνει ότι ένα προϊόν έχει ελεγχθεί από τον κατασκευαστή και θεωρείται ότι πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ως προς την ασφάλεια και την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος. Είναι υποχρεωτική για τα προϊόντα που κατασκευάζονται οπουδήποτε στον κόσμο και στη συνέχεια διατίθενται στην αγορά της ΕΕ. Η σήμανση CE είναι υποχρεωτική μόνο για τα προϊόντα για τα οποία ισχύουν προδιαγραφές της ΕΕ και απαιτείται η τοποθέτηση του σήματος CE.

Ορισμένα προϊόντα υπόκεινται ταυτόχρονα σε διάφορες απαιτήσεις της ΕΕ. Πριν από την τοποθέτηση του σήματος CE στα προϊόντα σας, πρέπει να βεβαιώνεστε ότι αυτά πληρούν όλες τις σχετικές απαιτήσεις. Απαγορεύεται η τοποθέτηση του σήματος CE σε προϊόντα για τα οποία δεν ισχύουν προδιαγραφές της ΕΕ ή δεν απαιτείται η τοποθέτηση του σήματος.

Ως κατασκευαστής του προϊόντος, έχετε αποκλειστικά την υποχρέωση να δηλώσετε τη συμμόρφωση του προϊόντος προς όλες τις απαιτήσεις. Δεν χρειάζεστε άδεια για την τοποθέτηση του σήματος CE στο προϊόν σας, ωστόσο, οφείλετε προηγουμένως:

  • Να βεβαιωθείτε για τη συμμόρφωσή του προς όλες τις σχετικές απαιτήσεις που ισχύουν στην Ε.Ε.
  • Να διευκρινίσετε εάν μπορείτε να αξιολογήσετε το προϊόν σας εσείς ή να ζητήσετε την αξιολόγησή του από κοινοποιημένο οργανισμό.
  • Να καταρτίσετε έναν τεχνικό φάκελο που να τεκμηριώνει τη συμμόρφωση: να ενημερωθείτε για την τεχνική τεκμηρίωση.
  • Να συντάξετε και να υπογράψετε δήλωση συμμόρφωσης Ε.Ε.
  • Από τη στιγμή που το προϊόν σας φέρει το σήμα CE οφείλετε – εάν το ζητήσει η αρμόδια εθνική αρχή – να προσκομίσετε όλες τις πληροφορίες και τα δικαιολογητικά έγγραφα που αφορούν τη σήμανση CE.