fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εσωτερικός Κανονισμός Πρόληψης και Ελέγχου Λοιμώξεων σε Χώρους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

Σύμφωνα με την υπ' αρ. Υ1.Γ.Π.114971/2014 υπουργική απόφαση/ ΦΕΚ 388-18-2-2014, όλα οι Οργανισμοί Υγείας (Νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, Πανεπιστημιακά, Στρατιωτικά, Ν.Π.Ι.Δ., Κέντρα Υγείας, Ιδιωτικές Κλινικές και Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης) έχουν την υποχρέωση να καταρτίσουν και να εφαρμόσουν «Εσωτερικό Κανονισμό Πρόληψης και Ελέγχου Λοιμώξεων που συνδέονται με τη νοσηλεία των ασθενών στους Χώρους Παροχής Υγείας».

Ο Εσωτερικός Κανονισμός έχει ως σκοπό τη θέσπιση και εφαρμογή συγκεκριμένων διαδικασιών, μέτρων, όρων και περιορισμών, καθώς και τον καθορισμό του ρόλου των επαγγελματιών υγείας που είναι επιφορτισμένοι και υπεύθυνοι για την τήρηση και την εποπτεία των εν λόγω μέτρων.

Η λειτουργία όλων των τμημάτων των Οργανισμών Υγείας πρέπει να είναι εναρμονισμένη με τις αρχές του Κανονισμού και το προσωπικό πρέπει να εκπαιδευτεί στη σωστή εφαρμογή του.